Een motorhelm kopen? Hier moet je rekening mee houden!

motocross, race, sport-4948269.jpg

Indien je net eigenaar bent geworden van een motor spreekt het voor zich dat er een aantal verschillende zaken aangekocht dienen te worden. Eén van de zaken waar je op dit vlak aan moet denken is een zogenaamde motorhelm. Het dragen van een dergelijke helm is bij wet verplicht. Bovendien spreekt het voor zich dat dit sowieso een uitstekend idee is, want deze helm kan een zeer belangrijke meerwaarde met zich meebrengen op het ogenblik dat je ten val komt. In ieder geval, wil jij ook graag een motorhelm kopen? Hou dan zeker rekening met de onderstaande informatie.

Wanneer zit een helm echt goed? 

Bij een motorhelm kopen is het in eerste instantie van cruciaal belang om aandacht te besteden aan de pasvorm waar de helm over dient te beschikken. Voor een dergelijke helm geldt dat ze alleen echt goed zit wanneer ze nergens knelt. Bovendien is het zo dat de helm bij het bewegen van de hoofdhuid ook mee moet bewegen. Dit geldt voor alle duidelijkheid niet voor de wangen. De wangen dienen immers altijd correct aangesloten te blijven zitten. Koop je een motorhelm aan in Europa? Dan dient deze in principe altijd standaard gekeurd te zijn volgens de ECE norm. 

Let goed op de binnenvoering bij een motorhelm kopen

Bij een motorhelm kopen is het eveneens van cruciaal belang om stil te blijven staan bij de binnenvoering waarover ze beschikt. Wat deze binnenvoering betreft is het vooral van belang om er rekening mee te houden dat ze niet alleen uitwasbaar, maar bovendien ook vervangbaar dient te zijn. Het gaat hierbij dan niet in het minst om de zogenaamde wangstukken waarvan sprake is. Voor deze onderdelen geldt dat ze aanzienlijk sneller slijten ten opzichte van de andere onderdelen van de helm. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat ze vaak op- en af worden gezet. Bovendien zal je eveneens kunnen vaststellen dat mensen over een afwijkende zuurgraad kunnen beschikken welke uiteraard eveneens een bepaalde impact heeft op de staat van deze onderdelen. 

De pinlock, eigenlijk een absolute must met motorhelm kopen 

Eén van de vaakst voorkomende punten van frustratie heeft te maken met het beslaan van het vizier van de helm. Dat is het gevolg van het feit dat menig aantal motorhelmen nog steeds worden geleverd zonder dat er daarbij sprake is van een aanwezige pinlock. Voor deze pinlock geldt dat ze een flexibel viziertje betreft welke wordt bevestigd aan de binnenkant van de helm. Op deze manier wordt het principe van dubbelglas gecreëerd. Wil je graag een nieuwe motorhelm kopen? Dan zal je altijd tot de vaststelling komen dat deze bij voorkeur voorzien moet zijn van zo’n viziertje. 

Een motorhelm kopen lijkt op het eerste zicht dus misschien wel vrij eenvoudig te zijn, maar in de praktijk wil dit wel eens aardig tegenvallen. Vaak blijkt dan ook dat mensen bij te weinig zaken stil blijven staan met alle vervelende gevolgen van dien. In ieder geval, zou jij ook graag over willen gaan tot het kopen van een nieuwe helm om te dragen op de motor? Dan is het zeker een aanrader om daarbij de nodige aandacht te besteden aan de aangehaalde tips hier op deze pagina. 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *