Ga creatief aan de slag: trouwkaart maken!

wedding invitation, ring, wedding-3564629.jpg

Een bruiloft gepland? Tijd om aan de uitnodigingen te denken! Een trouwkaart is de eerste indruk die je gasten krijgen van jullie speciale dag. Waarom zou je dan niet kiezen voor een zelfgemaakte trouwkaart? Het maken van een trouwkaart kan leuk en simpel zijn, maar het vergt wel wat tijd en planning. In deze blog geven we jou tips en inspiratie om jouw eigen unieke trouwkaart te maken!

Stap 1: Brainstormen

Voordat je begint met het maken van de trouwkaart is het belangrijk om een ​​plan te hebben. Welk type kaart wil je maken? Welke kleuren en stijlen passen bij jou en je partner? Welke details wil je op de kaart zetten (locatie, datum van de bruiloft, dresscode, enz.) Maak een lijst of Pinterest-bord met al je ideeën en inspiratie om het proces soepeler te laten verlopen.

Stap 2: Tussenkopjes en schrijfstijl

Bij het maken van een blogpost zijn titels en tussenkopjes belangrijk, dit geldt ook voor het maken van een trouwkaart! Gebruik titels en tussenkopjes om verschillende secties van je kaart te definiëren, zoals informatie over de locatie, RSVP-instructies, enz. Gebruik ook de schrijfstijl “je” om de gasten persoonlijk aan te spreken, dit maakt de kaart nog leuker!

Stap 3: Kies het type kaart

Er zijn talloze mogelijkheden voor trouwkaarten. Je kunt kiezen voor de standaard gevouwen kaart, maar je kunt ook een postkaart of zelfs een scroll maken! Denk na over het formaat en de vorm van de kaart. Wil je een vierkante, rechthoekige kaart maken, of wil je iets afwijkends zoals een hart? Hoeveel informatie wil je in de kaart verwerken?

Stap 4: Ontwerp en personaliseer

Nu is het tijd om creatief te worden! Als je artistiek bent, kun je het ontwerp helemaal zelf maken. Anders kun je online tools of sjablonen gebruiken om een ontwerp te maken. Voeg persoonlijke details toe, zoals foto’s van jullie als stel of een leuk verhaal over hoe jullie elkaar hebben ontmoet. Vergeet niet om je kleurenpalet en stijl terug te laten komen in het ontwerp van de kaart.

Stap 5: Druk de kaarten af

Wanneer je klaar bent met je ontwerp is het tijd om af te drukken. Kies voor kwalitatief hoogwaardig papier, dit zorgt voor een professionele uitstraling. Vergeet niet om een extra paar ogen te vragen om eroverheen te kijken voordat je de kaarten afdrukt. Zo ben je er zeker van dat alles correct is!

 

Een zelfgemaakte trouwkaart is een fantastische manier om een persoonlijke touch aan jullie bruiloft te geven en jullie gasten te verrassen. Met deze stappen heb je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Denk na over een leuk ontwerp, kies het formaat en de vorm van de kaart, en vergeet niet om je persoonlijkheid en stijl in het ontwerp te verwerken. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij Stijlvolle Trouwkaarten.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *