Het belang van een goed kerstgeschenk voor je personeel

christmas, gift, new year-3015776.jpg

Het is weer die tijd van het jaar dat we allemaal nadenken over wat voor kerstcadeau we onze dierbaren gaan geven. Maar als ondernemer is het ook belangrijk om te bedenken wat voor kerstgeschenk je je personeel gaat geven. Een goed kerstgeschenk is niet alleen een blijk van waardering maar kan ook bijdragen aan een positieve werksfeer en motivatie. In deze blog geef ik je een aantal tips en ideeën voor het perfecte kerstgeschenk voor je personeel.

Wees persoonlijk en betrokken

Het is belangrijk om te laten zien dat je als werkgever betrokken bent bij je personeel. Dit kan je doen door persoonlijke kerstgeschenken te geven. Denk bijvoorbeeld aan een giftcard voor hun favoriete winkel, een gepersonaliseerde mok of een interactieve workshop. Hierdoor voelt het personeel zich gewaardeerd en gewild. 

Denk aan duurzaamheid

We worden ons steeds bewuster van de impact die we hebben op het milieu. Dit is dan ook een goed moment om te laten zien dat je als werkgever nadenkt over de impact die je hebt op de wereld. Denk bijvoorbeeld aan een kerstgeschenk dat duurzaam is geproduceerd of gemaakt is van gerecycled materiaal.

Wees creatief en origineel

Probeer eens iets anders dan het standaard kerstpakket. Dit kan bijvoorbeeld door een workshop of activiteit te organiseren. Denk aan een kookworkshop of een uitje naar een pretpark. Dit zorgt voor een leuke ervaring en geeft het personeel het gevoel dat ze gewaardeerd worden. 

Houd het simpel

Het hoeft niet altijd groots of duur te zijn. Soms kan een klein gebaar al een groot verschil maken. Bijvoorbeeld door iedereen persoonlijk te bedanken en een kerstkaart te sturen. Het is het gebaar dat telt en laat zien dat je aan je personeel denkt.

Betrek je personeel in de keuze

Als je het lastig vindt om een kerstcadeau te bedenken, vraag dan het personeel om input. Laat ze meedenken over het kerstgeschenk en deel ideeën. Zo betrek je het personeel bij de keuze en creëer je meer betrokkenheid en waardering.

Conclusie

Een goed kerstgeschenk voor je personeel is niet alleen een blijk van waardering, maar kan ook bijdragen aan een positieve werksfeer en motivatie. Door persoonlijk te zijn, duurzaamheid te promoten, creatief te zijn of simpelweg betrokkenheid te tonen, kan je als werkgever het verschil maken. En door je personeel te betrekken in het proces, creëer je meer betrokkenheid en waardering. 

Bron: https://sterkado.nl/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *