Rondreizen in Azië

Azie is een gigantisch continent met zoveel verschillende landen, culturen en bezienswaardigheden dat het moeilijk is om alles in één blog te beschrijven. Maar als je van reizen houdt, is Azië zeker een continent om naar toe te gaan.

China en Japan
Een van de populairste landen om te bezoeken in Azië is China. Dit land staat bekend om zijn Great Wall, de Verboden Stad en de Terracotta Warriors. Maar ook de prachtige natuur, zoals de Yangtze rivier en het Gelbe Meer, maken van China een must-see. Een ander land dat zeker een bezoek waard is, is Japan. Dit land staat bekend om zijn moderne steden, zoals Tokyo en Osaka, maar ook om zijn traditionele dorpen, tempels en tuinen. Een bezoek aan de berg Fuji en het Japanse alpengebied mag ook niet ontbreken op je lijst.

Thailand en Vietnam
Voor degenen die van strandvakanties houden, is Thailand een goede optie. Dit land staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals Koh Samui en Phuket, maar ook om zijn historische tempels, zoals de Wat Pho in Bangkok. Maar Azië heeft nog veel meer te bieden. Zo kun je ook naar Vietnam gaan, bekend om zijn prachtige baaien en de stad Ho Chi Minh. Of wat dacht je van een bezoek aan Maleisië, met zijn prachtige eilanden en regenwouden?

Wat heb je nodig op reis?
Er zijn een aantal dingen die het verstandig is om mee te nemen als je naar Azië gaat op reis:

 1. Paspoort: vergeet je paspoort niet! Dit is het belangrijkste document dat je nodig hebt om het land te betreden.
 2. Visum: voor sommige landen in Azië heb je een visum nodig. Zorg ervoor dat je dit op tijd aanvraagt.
 3. Vaccinaties: informeer je vooraf goed welke vaccinaties je nodig hebt voor het land waar je naar toe gaat. Dit is vooral belangrijk als je naar landen gaat met een hoger risico op ziektes zoals malaria.
 4. Medicijnen: neem je reguliere medicijnen mee en zorg ervoor dat je voldoende hebt voor de duur van je reis. Neem ook een kleine medische kit mee met dingen als pleisters, Desinfecterende middelen en koortswerende middelen.
 5. Adaptor: in sommige landen in Azië heb je een andere stekker nodig voor je elektrische apparaten. Zorg ervoor dat je een universiele adaptor meeneemt.
 6. Waterfles: in sommige landen is het water niet drinkbaar. Neem daarom een herbruikbare waterfles mee en vul deze op met gefilterd water om ziektes te voorkomen.
 7. Zonnebrand: de zon kan in sommige delen van Azië behoorlijk fel zijn. Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrand meeneemt met een hoge beschermingsfactor.
 8. Insectenwerend middel: in sommige delen van Azië zijn insecten een probleem. Neem daarom een insectenwerend middel mee om te voorkomen dat je last krijgt van bijvoorbeeld muggenbeten.
 9. Kleding: kijk goed naar het klimaat van het land waar je naar toe gaat en neem daarbij passende kleding mee. Neem ook een sjaal mee om je te beschermen tegen de zon of om je te bedekken als je bepaalde tempels bezoekt.
 10. Reisverzekering: zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt voordat je op reis gaat. Dit is vooral belangrijk als je naar landen gaat met een hoog risico op ziektes of ongelukken.

Als je van plan bent om naar Azië te reizen, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Zoek informatie op over het land waar je naar toe gaat, lees reviews van andere reizigers en zorg ervoor dat je de juiste visum en vaccinaties hebt. Maar bovenal, laat je verrassen door de prachtige culturen en bezienswaardigheden die Azië te bieden heeft.

1 thought on “Rondreizen in Azië”

 1. Pingback: Alles over backpacken in Zuidoost-Azië - ONTHESITE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *